Имате 0 продукт за 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Как да изберете перфектен диван за вашата всекидневна

Диваните и холовите гарнитури са може би най-важните елементи от всяка всекидневна. Много съвременни собственици на жилища погрешно смятат, че изборът на мека мебел за хола е лесна работа. Правилният избор на диван за вашето жилище е въпрос на внимателен анализ на пропорциите, дизайна, декорацията и стила на вашата всекидневна, както и на декора, който сте избрали за вашето жилище. Важно е да създадете хармония между всички детайли и елементи от интериора си, за да постигнете завършена и красива визия. Ето няколко функционални и стилни съвета как да изберете перфектната мека мебел за вашето жилище.

Изберете правилния размер

Размерите на вашия диван са едно от първите неща, които трябва да вземете под внимание. За да можете да прецените от колко голям диван ще се нуждаете, трябва да измерите изключително прецизно размерите на вашата всекидневна и на тяхна основа да прецените с колко свободно пространство ще разполагате. Няма идеален размер диван. При избора на диван трябва да се ръководите преди всичко от пространството, с което разполагате. Големите дивани и холни гарнитури са много комфортни и осигуряват повече място за сядане, но заемат значителна част от пространството на помещението и често не са приложими във всекидневни с по-малки размери. От друга страна, меката мебел с по-малки размери ще бъде приложима във всички стаи, но не предлага толкова места за сядане, нито пък такъв комфорт.
Изберете формата и функционалността на вашата мека мебел

Има няколко вида дивани в зависимост от тяхната форма и функциите, които изпълняват. Най-разпространени са стандартните правоъгълни дивани и канапета с по две или три места. През последните години все по-голяма популярност добиват и ъгловите дивани. Те предлагат невероятен комфорт и в повечето случаи са оборудвани с функция за сън, която позволява да се разтягат и за секунди да се превръщат в меко и комфортно легло. Кликнете ТУК и разгледайте колекцията от красиви и удобни ъглови дивани на мебели ИДЕА. Също така все по-търсени стават и т. нар. модулни холови гарнитури. При тях самата мебел е съставена от няколко самостоятелни модула, които можете да подреждате както сами прецените. Те гарантират много висока функционалност, тъй като можете да ги пренаредите според собствените си нужди и в зависимост от наличното пространство.

Изберете подходяща тапицерия

Тапицерията е изключително важен елемент от визията на всеки диван. Можете да избирате измежду материали като естествена, изкуствена или еко кожа и различни текстилни дамаски. Важно е да помислите за това, тъй като тапицерията е един от основните фактори, които формират цената на дивана. Също така, когато подбирате тапицерия за своя диван, трябва да се поинтересувате дали тя е издръжлива на износване и дали се поддържа и почиства лесно.

Ако планирате подмяна на старата мека мебел, кликнете ТУК и изберете своя нов диван от колекцията на Мебели ИДЕА.


18.03.2016

« Назад към всички публикации

ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА С КУРИЕР

Мебели ИДЕА предлага на своите клиенти доставка с куриер на територията на страната, за поръчки направени през сайта - www.mebidea.com