Имате 0 продукт за 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Как да направите кухнята си по-мултифункционална

Погрешно е схващането, че кухнята е предназначена единствено за готвене. В повечето домакинства тя отдавна се е превърнала в основно помещение, където членовете на семейството прекарват значителна част от времето си у дома. В зависимост от начина ви на живот, освен за готвене и хранене кухнята може да бъде мястото за среща с близки приятели в петък вечер, или пък мястото, където помагате на децата си за домашните им. Ето няколко креативни и полезни съвета как да направите кухнята си по-мултифункционална.

Приготвяне и сервиране

Едно от най-големите предимства на мултифункционалните кухни е възможността да приготвяте и директно да сервирате ястията. Особено в малки домове съчетаването на кухня и трапезария е повече от задължително с цел икономия на пространството. Най-добрата възможност е да си поръчате обзавеждане за кухня, комбинирано с кухненски остров, който може да ви служи като допълнителен кухненски плот или като място за хранене. В по-големите кухни можете да подредите бар столове около кухненския остров и по този начин да създадете своеобразен бар, където можете да изпиете по бира или чаша вино с приятели.

Гъвкавостта среща функционалността

Модулното обзавеждане се превръща във все по-актуална и предпочитана тенденция в съвременния интериорен дизайн и се радва на голяма популярност сред много собственици на жилища. За него е характерно това, че комбинира функционалността с възможността да оформяте визията и да подреждате отделните модули по свой вкус. Такъв тип обзавеждане е изключително подходящ за много съвременни кухни. Например в жилищата с по-малки размери, където няма достатъчно пространство за обособяване на домашен офис, можете да използвате трапезната маса като място за работа. Това, че един елемент е проектиран за една основна цел, изобщо не означава, че трябва да изпълнява само нея. Може би най-основният аспект на мултифункционалните кухни е, че мебелите за кухня могат и трябва да съчетават няколко функции.

Нека покритията и текстурите също бъдат мултифункционални

Когато обмисляте функционалността на вашето кухненско обзавеждане, опитайте се да заложите на разнообразие по отношение на покритията и текстурите във вашата кухня. Ако харесвате рустикален стил, може да добавите рустикални елементи в кухнята, като открити дървени греди по тавана, под от масивна дървесина или пък изкуствено състарени кухненски шкафове. Всичко това ще придаде едно неустоимо италианско очарование на вашата кухня. Ако предпочитате кухня с по-модерен облик, изберете шкафове и плотове с гладка, лъскава повърхност и изчистени линии, както и електроуреди с покритие от неръждаема стомана.

Предложения за функционални кухни на Мебели ИДЕА в разнообразни стилове и размери можете да разгледате като кликнете ТУК.


21.03.2016

« Назад към всички публикации

ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА С КУРИЕР

Мебели ИДЕА предлага на своите клиенти доставка с куриер на територията на страната, за поръчки направени през сайта - www.mebidea.com