Имате 0 продукт за 0.00 лв.преглед и поръчка
Нямате продукти, добавени в пазарската Ви количка

Политика за поверителност

(в сила от 23.05.2018)

Във физическите магазини Мебели Идеа (находящи се в гр. Пловдив София и Бургас, България), на електронния магазин МЕБЕЛИ ИДЕА (www.mebidea.com) се обработват лични данни на посетители и регистрирани потребители за целите на рекламата, продажбата и доставката на мебели и аксесоари за дома, офиса и градината, както и за спомагателните дейности, свързани с тях.


Администратор на личните данни (“Администраторът”), обработвани от магазини ИДЕА e „Тракия маркет‘ ООД, ЕИК: 115807253, със седалище и адрес на управление в гр. Пловдив, ЖК Тракия РУМ Тракия.

Длъжностното лице по защита на данни на Администратора ще отговори на всички Ваши въпроси относно обработката и защитата на личните данни, както и ще направи по-лесен и разбираем процеса на ползване на полагащите Ви се права като субект на лични данни. Адрес за директен контакт с него/нея е имейл: dpo@mebidea.com.


Видовете лични данни, които обработваме

I. Ние обработваме на договорно основание следните категории данни:
1. Данни за поръчка на място, направена от Вас при покупка на стоки от физически магазин МЕБЕЛИ ИДЕА:
●    Данни за фактура - имена, телефон, град, държава, пощенски код, адрес; имейл.
●    Лично и фамилно име на лицето за доставка;
●    Адрес за доставка - държава, град, пощенски код, адрес;
●    Телефон за доставка;
●    Начин на доставка;
●    Начин на плащане;
●    Статус на плащане;
●    Статус на доставката;

2. Данни за онлайн поръчка през е-магазина „МЕБЕЛИ ИДЕА“, направена от Вас, сключвайки неформален договор от разстояние с Администратора при приложение на Общите условия:
●    Лично и фамилно име на лицето за доставка;
●    Адрес за доставка - държава, град, пощенски код, адрес;
●    Телефон и имейл за доставка;
●    Данни за фактура - имена, телефон, град, държава, пощенски код, адрес;
●    Начин на доставка;
●    Начин на плащане;
●    Номер на поръчка;
●    Сума за плащане;
●    Статус на плащане;
●    Статус на доставката;

II. Обработваме следните данни на основание Вашето съгласие, изразено чрез нарочно действие – самостоятелно въвеждане на незадължителни данни и/или свободно избиране на конкретни опции:
1. Данни за профила Ви в е-магазина „МЕБЕЛИ ИДЕА“:
●    Фирма на юридическо лице и/или наименование на друго персонифицирано или неперсонифицирано образувание / организация;

2. Данни за контакт и изпратено съобщение или публикуван коментар, предоставени при попълване на контактна форма на е-магазина „МЕБЕЛИ ИДЕА“ или при изпращане до нас на имейл, конвенционална поща, телеграма, факс, обаждане по телефон, изпращане на SMS и други форми на комуникация и/или изразяване:
●    Лично и фамилно име;
●    Имейл адрес;
●    Телефонен номер;
●    Факс номер;
●    Адрес;
●    Интернет сайт;
●    Съдържание на коментара / съобщението;


III. Обработваме на законово основание, съгласно местното и съюзно законодателство, следните данни:
1. Данни за онлайн поръчка през е-магазина „МЕБЕЛИ ИДЕА“:
●    Адрес за доставка - държава, град, пощенски код, адрес;
●    Телефон за доставка;
●    Данни за фактура - имена, телефон, град, държава, пощенски код, адрес;
●    Начин на доставка;
●    Начин на плащане;
●    Номер на поръчка;
●    Сума за плащане;
●    Статус и история на плащанията;
●    Статус и история на доставките;
●    История на поръчките;

2. Данни за поръчка на място:
●    Данни за фактура - имена, телефон, град, държава, пощенски код, адрес;
●    лично и фамилно име на лицето за доставка;
●    Адрес за доставка - държава, град, пощенски код, адрес;
●    Телефон за доствка;
●    Начин на доставка;
●    Начин на плащане;
●    Статус на плащане;
●    Статус на доставката;

4. Данни за лоялни клиенти:
●    Лично и фамилно име;
●    Имейл адрес;●    Телефон за връзка;

5. Данни от видеонаблюдение във физическите магазини МЕБЕЛИ ИДЕА
●    Видеозаписи от камери в магазини ;МЕБЕЛИ ИДЕА сървърни помещения и складовата база;

IV. Обработваме въз основа на легитимен интерес, следните данни:
1. Данни за поръчка на място:
●    Данни за фактура - имена, телефон, град, държава, пощенски код, адрес;
●    лично и фамилно име на лицето за доставка;
●    Адрес за доставка - държава, град, пощенски код, адрес;
●    Телефон за доствка;
●    Начин на доставка;
●    Начин на плащане;
●    Статус на плащане;
●    Статус на доставката;
●    Видеозаписи от камери, разположени в физическите магазини МЕБЕЛИ ИДЕА.

3. Данни за онлайн поръчка през е-магазина „МЕБЕЛИ ИДЕА“:
●    Адрес за доставка - държава, град, пощенски код, адрес;
●    Телефон за доставка;
●    Данни за фактура - имена, телефон, град, държава, пощенски код, адрес;
●    Начин на доставка;
●    Начин на плащане;
●    Номер на поръчка;
●    Сума за плащане;
●    Статус и история на плащанията;
●    Статус и история на доставките;
●    История на поръчките;

4. Данни за лоялни клиенти:
●    Лично и фамилно име;
●    Имейл адрес;
●    Телефон за връзка;

5. Данни от видеонаблюдение във физическите магазини „МЕБЕЛИ ИДЕА“
●    Видеозаписи от камери в магазини Зоя.БГ, сървърни помещения и складовата база;

Цели на обработката на личните данни

1. Данните за профила Ви в е-магазина „МЕБЕЛИ ИДЕА“ се обработват за целите на:

●    Изпълнение на задължението за отчетност на Администратора чрез записване на правно значими удостоверителни данни в електронни протоколи - технически логове;
●    Доставка на поръчани продукти;
●    Предоставяне на поддръжка при технически неизправности, информиране на клиенти от оператори в контактния ни (кол) център или във връзка с рекламации, проследяване на доставки, плащания и други;
●    Верификация чрез изпращане на имейл за гарантиране сигурността на достъпа до данни за Вашия профил и при смяна на парола;
●    Автентикация при влизане в профила Ви;
●    Изпращане на съобщения чрез имейл и/или push нотификации за целите на директния маркетинг и реклама при изрично съгласие от Ваша страна;
●    Спазване постановленията в законите, съдебните решения, законните нареждания и решенията на властите и надзорните органи. Това включва използване на личните Ви данни за събиране и проверка на счетоводни данни и спазване на правилата за счетоводна отчетност;

2. Данните за поръчка на място се обработват за целите на:
●    Доставка на поръчани продукти;
●    Информиране на клиенти от оператори в контактния ни (кол) център или във връзка с рекламации, проследяване на доставки, плащания и други;
●    Спазване постановленията в законите, съдебните решения, законните нареждания и решенията на властите и надзорните органи. Това включва използване на личните Ви данни за събиране и проверка на счетоводни данни и спазване на правилата за счетоводна отчетност;
●    Предотвратяване на загуби, както и за откриване и предотвратяване на злоупотреби при подаването, регистрирането и доставката на поръчки;

3. Данните за онлайн поръчка през е-магазина „МЕБЕЛИ ИДЕА“ се обработват за целите на:
●    Доставка на поръчани продукти;
●    Предоставяне на поддръжка при технически неизправности, информиране на клиенти от оператори в контактния ни (кол) център или във връзка с рекламации, проследяване на доставки, плащания и други;
●    Предотвратяване и разследване на злоупотреби при онлайн поръчки и свързаните с тях доставки, както и при загуби и измами;
●    Спазване постановленията в законите, съдебните решения, законните нареждания и решенията на властите и надзорните органи. Това включва използване на личните Ви данни за събиране и проверка на счетоводни данни и спазване на правилата за счетоводна отчетност;
●    Анализиране на статистически данни получени след анонимизация на Вашите данни;

4. Данните за контакт и изпратено съобщение или публикуван коментар се обработват за целите на:
●    Идентификацията Ви като изпращач/автор на съобщение или на публикуван коментар;
●    Осъществяване на комуникация с Вас;

5. Данните за лоялни клиенти се обработват за целите на:
●    Изпълнение на договорни задължения за прилагане на отстъпка от цената при поръчки;
●    Удостоверяване и идентификация на качеството “лоялен клиент” и изхождащите от това права;

6. Данните от видеонаблюдение във физическите магазини „МЕБЕЛИ ИДЕА“ се обработват за целите на:
●    Проследяване на инциденти и нарушения;
●    Предотвратяване и докладване на престъпления в нашите магазини;
 

Трети лица с достъп до лични данни, във връзка с тяхната дейност и предоставяни услуги съвместно със МЕБЕЛИ ИДЕА

1. Използваме следните доставчици на облачни услуги, хостинг, обратно прокси (reverse proxy), CDN, сървъри / клъстери и колокация:
●    “Уебсайт БГ” ЕООД, с ЕИК: 175307014 - предоставят платформа за електронна търговия за нуждите на „МЕБЕЛИ ИДЕА“,
●    "СуперХостинг.БГ" ООД, с ЕИК: 131449987 - предоставят хостинг за нуждите на Мебели Идеа. Можете да се запознаете с тяхната политика за поверителност на следния адрес: https://www.superhosting.bg/web-hosting-page-privacy-policy.php
2. Консултанти и доставчици в различни сфери за целите на защита на наши легитимни интереси по поддържане и подобряване качеството на услугите, които Ви предоставяме, за отговаряне на законовите изисквания, защита за законни права и интереси в съдебни, досъдебни и административни производства. Тези от тях, които ползваме регулярно са следните:
●    “ЕРП” АД, с ЕИК: 121084091 - предоставят лицензиран специализиран софтуер за складова дейност, търговия и отчетност, внедрен в работния процес на Администратора. Повече за тях можете да научите на тяхната интернет страница: http://erp.bg
●   “АЙ ТИ СИ КОНСУЛТ” ЕООД, с ЕИК: 160048367 - предоставят консултантски услуги при управление на софтуера за складова дейност.
    Куриерски фирми за доставка: Еконт, Спиди, Рапидо, ЛЕО ЕКСПРЕС, ЛЕАрамекс, DHL и TNT;

3. Държавни органи и институции във връзка с извършвани от тях проверки в съответствие със законовите изисквания и ограничения;
По отношение на частните субекти, ние изискваме и следим посочените трети лица да прилагат всички технически и организационни мерки за защита на тези данни.

Данните се обработват за следните срокове:
1. Данни, предоставени на договорно основание:
●    Данни за профила – до изтичането на 2 години от датата на последната онлайн поръчка или при липса на поръчка - до изтриване на профила чрез функционалностите на е-магазина или до изтичането на 2 години от датата на последното Ви влизане, което от двете е по-скоро. Данните за профила са свързани с и определящи за данните за онлайн поръчки, което определя приложението на заложения във връзка с тях срок. При липса на поръчка въз основа на неформалния договор за Вас като потребител има правно очакване за използване на профила и поради това сме Ви предостави функционална възможност по всяко време да изтриете профила си преди изтичането на крайния петгодишен срок.
●    Данни за онлайн поръчки - до изтичането на 2 години от датата на конкретната поръчка. Срокът е определен въз основа на гаранционния срок на предлаганите продукти.
●    Данни за лоялни клиенти - до прекратяване на договора.

2. Данни във връзка със събиране и проверка на счетоводни данни и спазване счетоводна отчетност - счетоводни регистри и финансови отчети, включително документи за данъчен контрол, одит и последващи финансови инспекции се съхраняват 10 години, считано от 1 януари на отчетния период, следващ отчетния период, за който се отнасят; всички останали носители на счетоводна информация - три години, считано от 1 януари на отчетния период, следващ отчетния период, за който се отнасят;

3. Данни, предоставени въз основа на съгласие – до оттеглянето му, по начина по който е предоставено, включително чрез функционалностите на е-магазина или чрез изтриване, а по отношение на е-магазина - и до изтичането на 5 години от датата на последното Ви влизане, което от двете е по-скоро;

4. Данни от видеонаблюдение във физическите магазини „МЕБЕЛИ ИДЕА“ - видеозаписите се съхраняват до 60 дни от тяхното създаване;

След изтичане на посочения срок, данните се изтриват и не могат да бъдат възстановени и използвани повече. Данните не се изтриват, но продължават да се обработват само за целите на защита на нашите законни права и легитимни интереси или в изпълнение на нашите законови задължения, в случай че към датата на изтичане на посочения срок е налице висящо съдебно, административно и досъдебно производство или при течаща проверка относно злоупотреби, постъпили или доведени до нашето знание жалби и потенциални нарушения – до тяхното приключване.

Вашите права във връзка с личните Ви данни


1. Право на достъп, включително право на копие на данните в процес на обработка:
●    По всяко време имате право да поискате информация относно личните Ви данни, които съхраняваме. Можете да се свържете с нас и въз основа на писмено искане и удостоверяване на Вашата самоличност, данните ще Ви бъдат предоставени;

2. Право на коригиране на неточни лични данни
●    Имате право да поискате коригиране на Вашите лични данни, ако те са неправилни, включително допълване на непълни лични данни.  Това може да сторите през Вашия профил през мобилното приложение или като се обърнете към нас писмено искане, след надлежно удостоверяване на Вашата самоличност;

3. Право на изтриване („Право да бъдеш забравен“) в следните случаи:
●    Отпадане на необходимостта от обработка;
●    Оттегляне на съгласието, когато обработването е на базата на съгласие;
●    Незаконна обработка на данни;
●    Законово задължение за изтриване;
Правото да бъдеш забравен не е абсолютно право и може да не бъде уважено при предвидените от закона случаи или поради липса на надлежно удостоверяване на Вашата самоличност.

4. Право на ограничаване на обработването, когато:
●    се оспорва верността на данните, за периода, в който трябва да се провери верността им; или
●    обработването на данните е без правно основание, но вместо да ги изтрием, Вие искате тяхното ограничено обработване; или
●    при необходимост от данните за установяването, упражняването или защитата на Ваши правни претенции; или
●    е подадено възражение за обработването да данните, в очакване на проверка дали основанията на администратора са законни
В случай на коригиране, изтриване или ограничаване на обработване, ние ще съобщим на всеки получател, на когото личните данни са били разкрити, освен ако това е невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

5. Право на преносимост на машинно четими данни, съгласно което:
●    предоставяме данните директно на Вас; или
●    при искане от Ваша страна и техническа възможност данните се предоставят на друг администратор по Ваш избор;

6. Право да възразите срещу обработването въз основа на легитимен интерес:
●    Имате право да възразите срещу обработването на Вашите лични данни въз основа на легитимния интерес на Администратора или трета страна. Администраторът няма да продължи да обработва личните Ви данни, освен ако не се докаже, че съществуват убедителни правни основания за това, които имат предимство пред интересите и правата Ви или поради съдебни спорове и други процесуални и извънпроцесуални действия това се налага.

7. Право да възразите срещу директния маркетинг:
●    Имате право да възразите срещу получаването на маркетингови съобщения, включително срещу профилирането и анализа за целите на директния маркетинг.

8. Право на жалба до надзорен орган в държавата членка по обичайното ми местопребиваване, място на работа или място на предполагаемото нарушение, ако считам, че обработването на личните ми данни нарушава разпоредбите на Регламент (ЕС) 2016/679. На територията на Република България, където се намира седалището на Администратора и са разположени физическите магазини „МЕБЕЛИ ИДЕА“, надзорният орган е Комисията за защита на личните данни.

Гореописаните права се упражняват чрез писмено искане във форма, определена от Администратора, която можете да получите в седалището на Администратора или по електронен път след запитване до Длъжностното лице по защита на данните и попълване на получена в отговор електронна форма с прилагане на нужните документи. Ако имате регистрация за „МЕБЕЛИ ИДЕА“, Вие можете да използвате автоматичната форма за упражняване на права като субект на данни, намираща се на профила Ви в е-магазина.
Отговор на Вашето запитване ще получите в едномесечен срок от получаване на писменото Ви искане.

Използвани методи за автоматизирано вземане на индивидуални решения, включително профилиране

Не използваме автоматизирани алгоритми и/или профилиране.

 
Използване на “бисквитки”

Относно данните, съдържащи се в “бисквитките” на е-магазина МЕБЕЛИ ИДЕА можете да се информирате от нашата Политика за използване на “бисквитки”.

ДОСТАВКА ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА С КУРИЕР

Мебели ИДЕА предлага на своите клиенти доставка с куриер на територията на страната, за поръчки направени през сайта - www.mebidea.com