Навярно сте виждали онези фотьойли и дивани с вграден механизъм, които променят формата си, за да предоставят на седящия по-удобна позиция за почивка. Но знаете ли всъщност колко голямо е разнообразието от модели на пазара, предлагащи все по-нови и съвременни  функционалности, за да превърнат времето и мястото за отдих у дома в истински оазис на релакса?

НЯКОЛКО ДУМИ ЗА МЕХАНИЗМИТЕ

Реклайнерите са оборудвани с ръчен или електрически механизъм. Със задействането им облегалката се накланя назад, което позволява на тялото да се отпусне, докато предната долна част повдига крайниците, осигурявайки им стабилна опора.

 


РЪЧЕН ИЛИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ РЕЛАКС?

Моделите с електрически механизъм позволяват пълен контрол над ъгъла на наклона и са с по-прецизирани възможности за удобство на потребителите. Контролират се с дистанционно управление или внедрен в меката мебел бутон  и могат да се фиксират в няколко позиции. 

 В сравнение с тях фотьойлите и диваните с ръчни релакс механизми са с по-малка маневреност, ограничена в повечето случаи до две положения - седнало и легнало. Трансформират се от събрано в разтегнато положение чрез издърпване на механизма, разположен от външната страна на подлакътника.

РАЗНООБРАЗИЕ ОТ МОДЕЛИ

Производителите на мека мебел непрестанно усъвършенстват моделите с релакс механизъм, добавяйки все повече удобства и функционалности, за да отговорят на нуждите на потребителите.

Реклайнери с люлееща функция

Тези модели съчетават комфорта на традиционния фотьойл с успокояващото движение на люлка. Предимството им се крие в способността да предложат многофункционален подход за релакс, комбиниращ ритмичното поклащане с покоя. Подходящи са за използване както в непринудената атмосфера на всекидневната, така и за лично уединение в спалнята. 

Производителите на люлеещите се фотьойли с релакс механизъм дават приоритет на издръжливостта и комфорта, като използват материали, вариращи от здрава дървесина до висококачествена пластмаса. 

Реклайнери с функция за завъртане