Модерният дом разчита на простота на линиите и на тенденции за индустриален дизайн. Това означава, че строителните материали, като тухли, бетон, метал, не са скрити под декоративни повърхности, а са на показ. Ако ви е омръзнало традиционното оформление на интериора ви, изберете този стил за промяна на обстановката. Този стил има и предимството, че недостатъците на жилището лесно могат да бъдат превърнати в ефекти.

Това е стил за любителите на простотата и изчистеността

В индустриалния стил на оформление не е необходимо да избирате сложни форми и сложни декорации за стаите в дома. Всичко се подчинява на практичността. Това обяснява защо толкова много работещи семейства го предпочитат. Всяка стая трябва да бъде оформена само с необходимите за комфорта мебели. Не са необходими сложни декорации, пъстър текстил, декоративни рамки и други украси.

С оформянето на дома в индустриален стил ще спестите време и усилия. И в крайна сметка ще установите, че имате достатъчно време за основната си работа, а липсата на множество декоративни предмети не ви пречи. Разбира се, трябва да сте точният тип, за да харесате това оформление.


Не закривайте тухлените и бетонните стени

Строителните материали, които са използвани за дома, не трябва да се скриват зад мазилка, тапети и други декоративни повърхности. Изложете ги на показ.

Това важи и за дървените конструкции. Не ги скривайте, оставете ги да очароват по своеобразен начин. А ако искате да допълните с мебели, следвайте тенденцията за използване на дървени палети за оформяне на пейки, маси и други. С възглавници върху тях пейките от дървени палети са достатъчно удобни.

И все пак, какви декорации са в унисон с индустриалния стил на дизайн

Металните лампи, свещници с изчистени линии, елементи като колела, зъбни колела, метални тръби са изцяло в индустриален стил. Подредете ги по усет. Когато избирате метални лампи и свещници, търсете семпли модели. Много ефектни са полилеи с елементи на индустриален стил, като например комбинация от метални обръчи.

Включете стъклени прегради с графични елементи в стаите

Още един компонент на този стил, който акцентира материалите и графичните елементи, са стъклените прегради. Те имат своето място в кухнята и в дневната. Можете да ги поставите и на други места, ако прецените, че е удачно.

Декорации с огледала с изчистени линии на рамките

Огледалата се използват широко в съвременния интериор. Те не само изпълняват основната си цел, но и добавят светлина и това им предимство ги прави много търсени за декорации. Изберете огледала с изчистени линии на рамките – правоъгълник, елипса и т.н.


Цветовото оформление, характерно за индустриалния дизайн

Цветовете, които са подходящи за този стил, са естествено сиво и бяло. За да внесете цветност и контраст, допълнете с червено.

Бетонните стени в сиво допълнете с мебели, съчетаващи естествено дърво и червени плоскости. Червено и бяло е подходяща комбинация и за дневната, и за кухнята.

За спалнята цветовете трябва да са неутрални – сиво и бяло. Оставете стените сиви и обзаведете с мебели в бяло. Можете да допълните с жълто за повече топлина.

Декоративните възглавнички, които осигуряват удобство и в дневната, и в спалнята, също трябва да са в тези цветове. В тях трябва да са и завесите.

Индустриалният дизайн има редица предимства като стил за интериора на съвременния дом. Той подчертава материалите, използвани за строителство на дома, изчистен е и удобен. С този непретенциозен стил ще се чувствате уютно във всяка стая.