Меню
Количка

Мивки, смесители

Няма добавени продукти в тази категория.

С мивка и смесител допълвате кухненската конфигурация. Мивките могат да се състоят само от корито или да комбинират корито и странична част. При комбинацията от корито и странична част трябва да изберете мивка според това, дали ви е по-удобно коритото да е отляво, или отдясно. Мивките са от алпака, със сифон и отвор за смесител. Изберете и предпочитаната дълбочина на коритото.

Изборът на правилния модел на смесител за мивката в кухнята е важен, тъй като така той ще съответства на мивката. Тук ще намерите различни видове, с различна конструкция, монтаж и габарити.

Двата основни вида монтаж на смесителите за кухни са на стената или на самата мивка. Изберете според това, къде предпочитате да бъде монтиран смесителят. Но по принцип смесителите със стенен монтаж не са удобни и няма да намерите голямо разнообразие от модели сред тях.

Смесителите, които се монтират на мивката, или така наречените стоящи смесители са по-удобни. При тях не е необходимо да се осигуряват специални отвори в стената за свързване с канализацията.

Тук ще намерите стандартните хромирани смесители, които са най-популярни, иноксови смесители, както и други модели, включително в ретро стил.

Важно е да изберете правилната височина на чучура, така че да ви е удобно да използвате мивката, да не се пръскат околните мебели и подът, а същевременно височината да не е прекалено ниска.

След като сте направили избора на основните фактори, като вид мивка, вид смесител според монтажа и височината на чучура, можете да прегледате и избора на цветни смесители. Покритието им е в различни цветове, така че може да се комбинира с цвета на обзавеждането на кухнята.

Правилният избор на мивка и подходящ за нея смесител ще ви гарантира удобство и привлекателен вид на този важен кът в кухнята.